Marije & the Light of Being

Marije Burmanje

 

Rond mijn 21e jaar kwam ik voor het eerst in contact met Yoga en dat raakte iets in mij wat aansloot.  Ik werd gewoon verliefd op Yoga! In alle bewegingen en werkzaamheden bleef Yoga en de oude Indiase wijsheid me boeien en leek me te roepen. Uiteindelijk volgde ik een Opleiding tot Hatha Yogadocent (bij Muditã, door Ineke Ros en Eugenie Schramm) die ik in 2000 afrondde en startte met mijn Yogapraktijk in Den Bosch. Na diverse cursussen en bijscholingen in  Meditatie, Energie en Chakra’s (oa bij Miriam Wapenaar en Mieke de Bock) bleef er een verlangen naar verdieping en in 2003 volgde ik een Satsang en zo ontmoette ik spiritueel leraar Anandajay, wat me een ongekend gevoel van herkenning gaf. Sinds 2004 ben ik leerling van deze levende leraar en verbonden aan de ‘Light of Being’ School of Spiritual Awareness. Daar ben ik persoonlijk door hem opgeleid en geïnitieerd in het doorgeven van Light of Being ~ Yoga, ~Puja, ~Breathing, ~Guidance en ~Meditatie. 

Anandajay en the Light of Being
anandajay-2

Anandajay is een eigentijdse spirituele leraar van Nederlandse afkomst (1955). Zijn naam betekent ‘Zegeningen van het Hart’. Anandajay begeleidt mensen die naar de diepere waarden van het  leven verlangen in the Light of Being, School of Spiritual  Awareness, de organisatie die door hem werd opgericht en in  de Belgische  Eifel is gevestigd. Met zijn werk wenst hij een bijdrage te leveren aan  een waardige maatschappelijke ontwikkeling, waarin geweldloosheid (ahimsa) en eerbied  voor alles wat leeft centraal staat. Samen met anderen verzorgt hij bijeenkomsten, retraites en bijscholingen aan mensen die weer in heelheid en vrede met zichzelf en de schepping  willen leven. 

YogaJaya

Het is vervullend de vreugde en diepgang die Yoga mij geeft te mogen delen en in mijn Light of Being praktijk mensen te mogen begeleiden op hun levenspad. Jaya betekent vreugde en ook zegen, en die ervaar ik steeds weer door de verbinding met mijn wezen. Die vreugde geef ik graag door en vandaar de naam YogaJaya.

Levenswerk

Het is fijn bij te mogen dragen aan het werk van Anandajay en de Light of Being en door te mogen geven wat ik ontvang en heel de wereld wel toe wens. De verbinding met Anandajay en de Light of Being is een bron van inspiratie in mijn leven en mijn werk. Met liefde ondersteun ik zijn werk o.a. als gastvrouw op de maandelijkse cursusdagen Genegenheid door Inzicht in Nijmegen en als staflid van de Light of Being School of Spiritual Awareness.  Daarmee wordt steeds meer waar wat als mijn bestemming en levenswerk voelt. Meer informatie over Anandajay, the Light of Being, School of Spiritual Awareness kun je vinden op de website: www.lightofbeing.org