Mantra & Heart Singing

Mantra’s

Een mantra is een combinatie van heilige lettergrepen, die samen door hun frequentie een kern van geestelijke energie vormen. Mantra’s worden beluisterd en gezongen om de geest te beïnvloeden en het denken te doorbreken door het herhalend toelaten van de mantra. Mantra’s hebben een bepaalde lengte en opbouw nodig om je echt in contact te laten komen met de waarden van je innerlijk.

Op een mantra bijeenkomst beluisteren en zingen we mee met een van de ‘Light of Being’- Mantra’s die zijn gecomponeerd en gezongen door Anandajay en die gaan over diepe gevoelslagen in jezelf. De mantra’s zijn vaak in het Sanskriet gezongen, de oude Indiase taal, maar ook in het Engels. Ze worden begeleid door de klanken van een tanpura, een Indiaas snaarinstrument wat met haar klanken en boventonen diepe lagen aanspreekt en in je resoneert.  Door de mantra toe te laten kan emotionele beladenheid, verharding of afgeslotenheid verzachten en kun je weer in contact komen met je spirituele aanwezigheid. 

Tanpura 20140817_114035

Na een korte meditatie en uitleg van de spirituele betekenis van de mantra luisteren we eerst naar de muziek en mantra om deze in je toe te laten en op je in te kunnen laten werken. Na verloop van tijd zingen we soms zacht mee. In de stilte die volgt laten we alles uitklinken en daarna is er nog ruimte voor een korte deelronde. Mantra bijeenkomsten duren twee uur en worden in de loop van het jaar diverse keren aangeboden.

lob-klein

‘Het hart gaat zingen 
als het zich kan uiten vanuit 
devotie, liefde of genegenheid.’

Anandajay