Puja’s & Leven in Openheid

Light of Being Puja’s 

Puja is het sanskriet woord voor gebed. Puja’s zijn Indiase mantragebeden waarin je met verschillende gebaren op mantramuziek gevoelswaarden uitdrukt en bekrachtigt. De gebruikte gebeden zijn korte Sanskriet mantra’s die steeds verwijzen naar jou. Puja is een moment waarop je je gewoonte doorbreekt en je opent voor diepere waarden.

Prayer YogaJaya

Er zijn twaalf ‘Light of Being’-Puja’s ontwikkeld en gecomponeerd door Anandajay. Al deze puja’s eren het wezenlijke in jezelf. Ze laten je buigen voor de essentie in jezelf. De gebaren ondersteunen je energetisch en helpen je om steeds dieper met het gevoel van blijdschap voor je eigen bestaan in contact te komen. Zo ontstaat er een spirituele relatie met je innerlijke gids, waarin de kracht van het ego vervaagt. Je kunt de puja gebruiken als gebed met energetische gebaren en ook als mantra beluisteren of meezingen.

Pujabeleving

In Pujabeleving maak je kennis met de verschillende puja’s of mantra’gebeden. Na een korte meditatie en inleiding in de gebaren, doen we samen een puja. Daarna blijven we even in stilte om na te voelen en is er de mogelijkheid daarover kort uit te wisselen. Pujabeleving is zowel individueel als in kleine groepjes mogelijk.

Bezinning met Puja en Tekst in ‘Leven in Openheid’

In een bijeenkomst ‘Leven in Openheid’  is puja een vast onderdeel, samen met meditatie en tekst. Er is steeds een thema (zoals bv gevoeligheid, angst, mens zijn, vreugde) met een korte meditatie, een inspirerende tekst, een puja en een deelronde. Zo word je uitgenodigd te openen voor het zijnslicht, de ‘Light of Being’, dat altijd in je aanwezig is, maar dat je vaak niet meer ervaart, omdat het wordt overschaduwd door je denken, willen of resultaat gerichte handelen. De bijeenkomsten ‘Leven in Openheid’ zijn voor ieder die ernaar verlangt zichzelf te ontmoeten en hierin wenst te delen met anderen. Er zijn maandelijks Leven in Openheid bijeenkomsten in Den Bosch en St. Oedenrode gepland. (zie agenda)

lob-klein

‘Het leven is zo diep 
als dat jij je er voor opent.’

Anandajay